Järvaveckans torghandel

Övrigt

2024, 29 maj – 1 juni, 12:00 – 19:00

Spånga IP

Arrangör: Järvaveckan

Ämne: Klimat och miljö, Övriga ämnen

Kom och botanisera bland stånden på Järvaveckans egen marknadsplats! Här finns allt från grönsaker till hantverk, kläder och andra second-hand produkter. Försäljningen drivs av lokala företagare och samhällsengagerade organisationer vars verksamhet syftar till att bidra till en bättre morgondag. Öppet alla fyra dagar.

Följande organisationer medverkar på torghandeln 2024:

ERIKSHJÄLPEN SECOND HAND

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand-verksamhet. Sedan 1946 arbetar vi för barns rättigheter i Sverige och världen. I vårt uppdrag ingår att ge allt överskott till arbetet för barns rättigheter, erbjuda en förälder utanför arbetsmarknaden en ny chans och låta återbrukade varor ge klimathopp för kommande generationer. På Järvaveckans torghandel kommer vi att sälja kläder, skor och heminredning från våra butiker i Vårby och Häggvik. Det kommer också att vara en mötesplats för lokala aktörer där man bland annat kommer att kunna träffa vår arbetsmarknadskoordinator. Läs mer om vårt arbete här.

GEESGUUD FÖRENING

Geesguud förening kommer bland annat att sälja goda sambusas. Geesguud är en familjeförening som organiserar främst kvinnor att skapa aktiviteter för barn och ungdomar i Järva. De anordnar exempelvis läxläsning, simundervisning, lovaktiviteter, nattvandring, samt studiecirklar i föräldraskap, svenska, sömnad och odling. Deras ledord är omtanke, delaktighet och handlingskraft: ”Vi vill vara med och skapa den framtid vi vill se för våra barn.”

GLOBAL REMAKE

Global Remake drivs av Global House, ett socialt företag med arbetsintegration som mål. Produktion och design sker i ateljén i Kista. Materialen som används kommer ofta från klädesplagg som sedan sys om till nya produkter som väskor, förkläden eller hundkappor. Läs mera här: Välkommen till Global Remake

SKYDDSVÄRNET ANNO 1910

Skyddsvärnet – anno 1910 är en nationell organisation inom den idéburna välfärden som arbetar för att förebygga social utslagning genom insatser som ger hjälp till självhjälp. Vi kommer vara på Järvaveckans torghandel med vår secondhand som idag finns i Spånga och vid Hornstull, på plats på Järvaveckan kommer vi att sälja kläder och leksaker. Läs mer om Skyddsvärnet på www.skyddsvarnet.se

STOCKHOLM VATTEN OCH AVFALL

Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges största vatten- och avfallsbolag. Vi levererar gott, rent dricksvatten till 1,5 miljoner stockholmare, renar avloppsvatten och hanterar ditt avfall. Lämna grovavfall och miljöfarligt avfall på Återbruket i Rinkeby, där du även kan hämta återbrukade saker – GRATIS! Vi berättar även varför du inte ska spola ner fett i avloppet.

HANNS FRUKT & GRÖNSAKER

Vi säljer färska frukter, fina grönsaker och goda bär, samt nötter, färska ägg och arabisk pita bröd.
Hannas Frukt & Grönsaker torghandel på Spånga Torg pågår från första april fram till slutet av oktober.

ARRANGÖR

Järvaveckan

Arrangörens Program