Vårt kansli

Kansliet på Järvaveckan jobbar för en mer inkluderande och socialt hållbar samhällsutveckling. Vi har olika arbetserfarenheter och bakgrunder vilket vi ser som en styrka i det förändringsarbete vi gör i samhället i stort. Du är välkommen att kontakta oss!

 • Ahmed Abdirahman

  VD, ledamot och grundare

  Ahmed Abdirahman är grundare och vd på Stiftelsen The Global Village samt ledamot i styrelsen. Han är före detta näringspolitisk expert inom social hållbarhet vid Stockholms Handelskammare och tidigare arbetat vid den amerikanska ambassaden i Stockholm och på den FN-grundade fredsorganisationen Interpeace. Ahmed är ledamot i det nordiska ministerrådets expertgrupp för integration, medlem i regeringens råd för Ett läsande land – Kraftsamling för Sverige som kunskaps- och bildningsnation, och utsedd av regeringen som ledamot i Svenska Institutets insynsråd. Han är bland annat utsedd till President Obama Leader av Obama Foundation, European David Rockefeller Fellow av Trilateral Commission och European Young Leaders av Friends of Europe.

 • Alina Müller

  Projektledare, Järvaveckan Research och Järvaveckan Dialog

  Alina har de senaste fyra åren arbetat som reporter på Ekot på Sveriges Radio och som inslagsproducent på produktionsbolaget Alaska Film & TV. Dessförinnan bodde hon utomlands i flera år och jobbade främst som projektledare och policyrådgivare för bland andra Röda Korsets EU-kontor i Bryssel och FNs Utvecklingsprogram (UNDP) i Brasilien.

 • Anton Ersare

  Projektledare, Järvaveckan Evenemang

  Anton jobbar som projektledare för Järvaveckan. Han har över 20 års erfarenhet av att planera globala konferenser och evenemang inom olika branscher som energi, tillverkning, utbildning och IT. Anton har organiserat många typer av evenemang, från styrelsemöten och webbseminarier till storskaliga fysiska och virtuella konferenser, mässor och prisgalor, med mer än 25,000 deltagare. Han är engagerad i SOS Barnbyar som stödperson och brinner för sociala frågor.

 • Filippa Austin

  Projektkoordinator, Järvaveckan Filmfestival

  Filippa Austin arbetar som projektkoordinator och ansvarar bland annat för Järvaveckans Filmfestival 2024. Filippa är utbildad statsvetare och har läst ett år frikonst på Wik folkhögskola. Filippa har sen tidigare erfarenhet inom administration och service samt barn och ungdomsverksamhet.

 • Rebecka Wiström Leung

  Projektassistent

  Rebecka gör sin praktik som projektassistent på Järvaveckan. Praktiken är en avslutande del av hennes utbildning i statsvetenskap på Stockholms universitet.  Hon har tidigare erfarenhet inom service, administration och har även engagerat sig ideellt inom ungdomsverksamhet. Rebecka är särskilt intresserad i frågor som berör demokrati, politiskt deltagande och jämlikhet och vill i framtiden jobba med dessa frågor.  

 • Zawadi Odenyo

  Kommunikatör

  Zawadi är kommunikatören på Järvaveckan. Hon är uppvuxen i Husby och drivs av en passion för integration och demokratifrågor. Hon har en utbildning från Hyper Island, där hon fullföljde Content Developer-programmet. Erfarenhet har hon också samlat på sig genom en praktikplats på reklambyrån Volt, samt genom att frilansa för diverse byråer och produktionsbolag.

 • Linda Skogsby

  Konsult, Järvaveckan

  Linda är konsult under Järvaveckan för att hjälpa till med koordinering. Linda har en bakgrund inom ideella sektorn där hon jobbat i över 11år med ungas delaktighet och fredsbyggande arbete. Hon är specialist inom konflikthantering, facilitering och gruppdynamik och har jobbat över hela världen med dessa frågor. Idag driver hon eget företag och brinner för frågor som gäller inkludering, mångfald och förändringsprocesser.