Hitta hit

Järvaveckan 2024 arrangeras på Spånga Idrottsplats mellan 29 maj och 1 juni. Vi har öppet för allmänheten från kl 12:00 till 19:00 under dessa dagar. Varmt välkomna!

Gratis entré

Det kostar ingenting att besöka Järvaveckan och ingen föranmälan krävs. Alla aktiviteter på det officiella programmet är gratis. Mat och dryck finns att köpa på området.

Buss, pendeltåg och tunnelbana

Spånga Idrottsplats ligger mittemellan Tensta Centrum och Spånga Station, ca 20 minuter från T-Centralen.

Ta tunnelbanans blå linje 10 mot Hjulsta. Kliv av vid Tensta. Från Tensta kan du promenera eller ta buss. Ta buss 514 eller 179 till antingen Enbacksskolan eller Spånga Idrottsplats.

Alternativt ta pendeltåget till Spånga Station. Därifrån kan du promenera till Spånga Idrottsplats eller ta buss. Ta buss 514 eller 179 till antingen Enbacksskolan eller Spånga Idrottsplats.

Bil och parkering

Allmän parkering på Spånga IP är inte möjligt under Järvaveckan på grund av säkerhetsskäl. Reserverade platser för rörelsehindrade med tillstånd finns. Vi rekommenderar att åka kommunalt för att undvika trängsel på gatorna och belastning på miljön.

Kameraövervakning och fotografering

Järvaveckan har dygnet runt säkerhetspersonal och kameraövervakning. Flera mediehus och journalister bevakar eventet genom stillbilder och filmer. Järvaveckans egna fotografer tar bilder för sociala medier, verksamhetsberättelse och dokumentation. Genom att röra dig på Järvaveckan kan du förekomma i bild och film.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att Järvaveckan ska vara till för alla. Här hittar du mera information om hur vi jobbar för att tillgängliggöra veckan:

  • Parkering: På Spånga IP (adress: Solhems hagväg 2) finns parkeringsplatser som är reserverade för rörelsehindrade med giltigt tillstånd. Parkeringen ligger ca 100 meter från Järvaveckans tältområde.
  • WC: Tillgänglighetsanpassade WC:s finns på Järvaveckans område, vid båda ingångarna (Tensta och Spånga). Gratis mensskydd finns på våra WC:s.
  • Seminarier: Våra seminarietält är utrustade med hörslingor och ramper. Tältvärdar finns på plats för att assistera våra besökare och svara på frågor.
  • Allergier: Vi ber våra foodtrucks vara tydliga med information om allergener och kostalternativ. Om du har frågor, fråga personalen innan du beställer.
  • Ledsagning: Våra värdar erbjuder ledsagning för de som behöver. Du hittar våra värdar vid informationstälten på området, vid ingångarna och vid huvudscenen.
  • Navigering: Järvaveckans område är skyltat och alla tält och scener är försedda med ramper. Vi har flera informationstält där du hittar våra hjälpsamma värdar. I informationstälten finns kartor och programblad att hämta.
  • Tolkning: På vår huvudscen teckentolkas alla panelsamtal, partiledartal samt vår invigning och avtackning. För att se vilka andra programpunkter och seminarier som är tolkade, gå till programsidan och filtrera efter tillgänglighet.
  • Djur: Vi tillåter inga djur förutom ledarhundar på Järvaveckan.
  • Klartext: Om du vill läsa om Järvaveckan i klartext klicka här.
  • Övrigt: Vi ber alla Järvaveckans arrangörer att tänka på tillgänglighet när de inreder sina tält och håller seminarier. Om du har frågor eller förslag på något vi kan förbättra, kontakta oss gärna på info@jarvaveckan.se

Pressackreditering för Järvaveckan 2024

Ansök om pressackreditering här.

Viktig information

Datum

onsdag 29 maj – lördag 1 juni 2024

Öppet

12:00 – 19:00

Gratis entré

Adress

Spånga Idrottsplats, Solhems hagväg 2, 163 56 Spånga

Tunnelbana, pendeltåg och buss

Ta tunnelbanans blå linje mot Hjulsta, kliv av i Tensta. Buss 514 eller 179 till Spånga Idrottsplats.

Karta över området 2023

Områdeskarta som visar Järvaveckans område.