Teaterföreställning “DEMONER” av Lovisa T. Onnermark

Järvaveckan Filmfestival

2024, 1 juni, 16:30 – 17:30

Järvaveckan Filmfestival, Spånga IP

Arrangör: Järvaveckan

Medarrangör: Scen Utanför C

Ämne: Barn och unga, Kultur

Framförd av: Scen utanför C, Skärholmen

DEMONER av Lovisa T. Onnermark

Ett gäng ungdomar samlas en natt utanför en gammal övergiven stuga för att åkalla anden av en spårlöst försvunnen flicka. Under nattens gång får de möta såväl sina egna demoner som besökare från förfluten tid. När morgonen gryr har de alla fått ompröva varandra och sig själva – och kanske kommit ett steg närmare svaret på vad som egentligen hände natten då flickan försvann. Demoner är en berättelse om moral, hemligheter, vänskap och lojalitet. Om att våga möta sina rädslor och att våga ompröva varandra. En rolig high school-pjäs med kittlande skräckinslag.

Medverkande

Emilija Nikolic

Shahram Rasouli

Oyunjargal ‘Jagana’ Khasdorj

Bejna Kizilkaya

Nini Sardanadze

Meri Pindishvili

Zehra Fatma Ardal

Miriam Chouiyakh

Lezan ‘Lelle’ Amen Sofia Castillo

Teatergruppen från Skärholmen har själva regisserat, tagit fram kostym och scenografi. Föreställningen är en del av deras turnéuppvisning.

Demoner är skriven av Lovisa T. Onnermark är skådespelare i grunden och är utbildad vid Fridhems folkhögskola samt Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat i produktioner på bland annat Uppsala Stadsteater, Orionteatern och Riksteatern samt spelat i filmerna “Sandor slash Ida” och “Linas kvällsbok”. Utöver det har Lovisa regisserat bland annat Robin N. Spegels dramatisering av “Fucking Åmål” på Teater Västernorrland som senare vann “Årets scen” på QX-galan. Hösten 2022 debuterade hon som dramatiker på Riksteatern barn och unga med pjäsen “Fritt fall” och har därefter växlat mellan skrivande och regi. Lovisa kommer de närmaste åren att kombinera frilansuppdragen med en anställning som husregissör hos Teater Västernorrland.

Scen utanför C

Scen utanför C är en en tvåårig satsning som startade hösten 2022. Inom projektet har vi startat upp scenkonstverksamhet av unga, för unga, i socioekonomiskt utsatta områden i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Målet med projektet är att unga på dessa platser ska få större tillgång till scenkonsten men också att ge scenkonsten tillgång till fler röster och erfarenheter. Scen utanför C är ett samarbetsprojekt med Riksteatern. Projektet finansieras av Postkodstiftelsen.

Ung Teaterscen är ett ungdomsförbund som arbetar för att amatörteater och annan amatörscenkonst ska ha en självklar plats i allas liv. Vi samlar barn- och ungdomsföreningar med de inriktningarna runt om i hela Sverige. Vi arrangerar kurser, teaterfestivlaer och annat kul för våra medlemmar och scenkonstintresserade ungdomar runt om i landet.

Länk

Riksteaterns stora ungdomsprojekt Länk riktar sig till ungdomsensembler t.ex. i kulturskolan, på estetgymnasium och fria grupper. Vartannat år så beställer Riksteatern sex nyskrivna pjäser från professionella och aktuella dramatiker som är skrivna för att just unga ensembler ska spela dem. Varje Länk-omgång deltar drygt 1000 ungdomar med sina grupper. De väljer en pjäs, repeterar den och får sedan spela den på en av de regionala festivaler som genomförs tillsammans med våra 15 samarbetspartners i hela landet. Syftet är dels att ungdomarna ska få kontakt med den professionella scenkonstvärlden men också ett sätt att stötta unga in i branschen. Länk avslutas med en tre dagar lång teaterfestival på Riksteatern i Hallunda.

ARRANGÖR

Järvaveckan

Arrangörens Program