Vår styrelse

Järvaveckan bedrivs av Stiftelsen The Global Village. Stiftelsens styrelse består av tio medlemmar med skilda politiska uppfattningar och bakgrunder.

 • Ahmed Abdirahman

  VD, grundare och ledamot

  Ahmed är grundare och vd av Järvaveckan och sitter som ledamot i styrelsen. Ahmed är ledamot i det nordiska ministerrådets expertgrupp för integration, och utsedd av regeringen som ledamot i Svenska Institutets insynsråd. Han är även utsedd till President Obama Leader, European David Rockefeller Fellow av Trilateral Commission och European Young Leaders av Friends of Europe.

 • Julia Agha

  Ledamot

  Julia Agha är VD för Alkompis, det största oberoende arabiskspråkiga mediehuset i Norden, grundat 2012 av Mahmoud Agha. Med 400 000 unika besökare per månad och över 2 miljoner följare på Facebook erbjuder Alkompis nyheter och information på arabiska. Alkompis fokuserar på att främja integration genom att fylla informationsgapet. Innan Alkompis, studerade Julia till civilekonom vid Stockholms universitet och arbetade inom finans och kommunikation däribland på Hoist Finance och Hallvarsson & Halvarsson. Julia är även styrelseledamot i Medieakademin sedan 2022. Hon talar svenska, engelska, arabiska, ryska och franska.

 • Caroline Berg

  Ordförande och medgrundare

  Caroline är en av medgrundarna till Stiftelsen The Global Village och ordförande i styrelsen. Hon är femte generationens familjeföretagare och ordförande i Axel Johnson samt ordförande i Martin & Servera och Erik och Göran Ennerfelts stiftelse. Utöver detta är Caroline vice ordförande i Nordstjernan och ledamot i Axfood, Novax med flera. Hon har särskild kompetens inom Human Development och hållbart företagande. Caroline brinner för integrationsfrågan och att minska utanförskapet i samhället. Hon tror på att föra samman, näringslivet, politiken, myndigheter och medborgare för att skapa förändring på riktigt. Här spelar självklart Stiftelsen The Global Village en viktig roll i att möjliggöra detta.

 • Marianne Bogle

  Ledamot

  Marianne är verksamhetsansvarig för CSR Sweden, ett nätverk av företag som arbetar för hållbarhet tillsammans med olika sektorer. De är partner till CSR Europe och World Business Council for Sustainable Development samt Gällivare Näringsliv. Nätverkets aktiviteter är knutna till FN:s hållbarhetsmål, med starkt fokus på social hållbarhet. Marianne sitter i styrelser för AIK Fotboll, Stockholmsalliansen, UUA, och NyföretagarCentrum Huddinge Botkyrka.

 • Juan Eriksson

  Ledamot

  Juan är i grunden jurist och har tidigare arbetat brett med juridik inom bankvärlden. Idag arbetar han som bankjurist. Juan anser att det är viktigt att skapa utrymme för personer med olika bakgrunder att mötas och utbyta erfarenheter, för att på så vis möjliggöra riktig samhällsförändring.

 • Dimitris Gioulekas

  Ledamot

  Dimitris är medgrundare och vd för Knightec. Under åren 2014 och 2018 utsågs han till årets vd samt nominerades till årets Mångfaldschef 2017. Dimitris anser att det svenska näringslivet behöver bli bättre att ta vara på människor med utländsk bakgrund och menar att mångfald är en av de främsta framgångsfaktorerna för ett företag.

 • Sven Hagströmer

  Ledamot och medgrundare

  Sven är en av medgrundarna till Stiftelsen The Global Village och ledamot i styrelsen. Han är ordförande för Avanza och Creades och har över 40 års erfarenhet inom finansbranschen. Sven är en framgångsrik entreprenör med stort samhällsengagemang i frågor som jämställdhet och mångfald. Sven Hagströmer är förutom medgrundare till Berättarministeriet, också grundare av stiftelserna Raoul Wallenberg Academy och AllBright. Berättarministeriet verkar för att alla barn ska ha rätt till en likvärdig skolgång, framför allt inom områden med högt socioekonomiskt index. Privat möjliggör han de verksamheter som Stiftelsen bedriver.

 • Ola Jubelin

  Ledamot

  Ola är grundare till företaget Facilitating Change Global som han idag arbetar med. Han har tidigare erfarenhet inom ideell och offentlig sektor samt över 15 års erfarenhet av att arbeta med grupper för jämställdhet, mångfald och social rättvisa. Han ett stort engagemang inom projekt och organisationer där han ser potential för positiv social förändring.

 • Stefan Ränk

  Ledamot och medgrundare

  Stefan är en av medgrundarna till Stiftelsen The Global Village och ledamot i styrelsen. Han är idag vd för bostadskoncernen Einar Mattsson AB. Stefan har tidigare arbetat på bland annat Leimdörfer (nuvarande Nordanö) och Castellum. Han är bland annat styrelseledamot i Stiftelsen Nobel Center samt KTH:s rådgivande kommitté för donationer. Stefan är engagerad i Stockholms långsiktiga utveckling för en dynamisk och inkluderande storstad.

 • David Orlic

  Ledamot

  David är grundare och vd på Anyone, som utsetts till en av Europas hetaste startups av WIRED och en ‘world-changing idea’ i Fast Company. Han har särskild expertis inom kommunikation och opinionsbildning och har tidigare grundat den digitala byrån Volontaire samt varit vice vd och innovationschef på kommunikationsbyrån Prime. David har även startat plattformen :Part som introducerat tusentals unga talanger från Stockholms ytterstadsdelar sommarjobb till den kreativa sektorn. Han är också rådgivare till det globala nätverket Reach for Change, som arbetar med social hållbarhet med fokus på att stärka ungas möjligheter.