Den bortglömda kraften – samhällsutveckling börjar hos den kreativa människan

LiveSeminarium

2024, Fredag 31 maj, 13:45-14:30

Seminariescen: Stockholm

Arrangör: Botkyrka kommun

Ämne: Barn och unga, Demokrati och politik, Kultur, Övriga ämnen

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Språk: Svenskt tal

Samhället är beroende av kreativa människor. Genom kultur, idrott och andra meningsfulla fritidsaktiviteter kan människor utvecklas, bli starkare, friskare och mer kreativa. Genom att rusta individer med kreativa färdigheter stärker vi hela samhället, särskilt i eftersatta områden. Hur kan kommunen rusta sina invånare med kreativitet och tillsammans arbeta för att skapa förutsättningar för ett bättre samhälle. Vi visar kraften i meningsfulla fritidsaktiviteter, samarbete, ungdomars kreativitet och Botkyrkabornas engagemang. Välkommen till ett seminarium om varför kultur och fritid är en viktig motor i samhällsutveckling.

Moderator

Silvia Kakembo

Moderator

Silvia Kakembo brinner för att alla ska få göra sin röst hörd. Hon är författare, har arbetat på Finansdepartementet, som managementkonsult och är en uppskattad moderator och föreläsare.

Paneldeltagare

Helena Hellström

Kultur- och fritidsdirektör

Botkyrka kommun

Hemma i Botkyrka

44 unika berättelser om kärleken till sin ort. Det blev resultatet när unga fick utbildning i berättandekonst, yttrandefrihets- och demokratifrågor samt handledning i medieproduktion. Berättelserna speglar unga Botkyrkabors liv där de själva styr narrativet och visar en annan verklighet än den som ofta ges av Botkyrka.

ARRANGÖR

Botkyrka kommun