Vem är vår tids Badin? Dansen och makten över livsberättelserna.

LiveSeminarium

2024, Torsdag 30 maj, 16:15-17:00

Seminariescen: Stockholm

Arrangör: Botkyrka kommun

Medarrangör: Kungliga Operan AB, Mångkulturellt Centrum

Ämne: Demokrati och politik, Kultur

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Språk: Svenskt tal

Pojken Kwasi/Couschi blev bortförd från sin familj i Västindien och kom som gåva till den svenska drottningen på 1700-talet. Han växte upp vid hovet som fosterson till drottningen, döptes till inte mindre än fem kunganamn men kallades Badin. När han dog 1822 var han en fri man och ansedd samhällsmedlem i Stockholm. Nu blir hans liv balett på Kungliga Operan. Hur kan dans och scenkonst få oss att upptäcka historien och oss själva? Vilka är vår tids Badin och kan de förändra samhället? Seminariepanel: Amir Chamdin, regissör Kungliga Operan Mattias Järvi, bibliotekarie Mångkulturellt Centrum Amat Levin, journalist och författare Maureen Odora Hoppers, historiker och fd kommunikationschef Riksteatern

Moderator

Silvia Kakembo

Moderator

Silvia Kakembo brinner för att alla ska få göra sin röst hörd. Hon är författare, har arbetat på Finansdepartementet, som managementkonsult och är en uppskattad moderator och föreläsare.

Paneldeltagare

Amir Chamdin

Regissör och manusförfattare

Kungliga Operan

Amir Chamdin är musiker och filmregissör, nu aktuell som regissör och manusförfattare till baletten Gustavia på Kungliga Operan. Amir är även känd som frontfigur i bandet Infinite Mass.

Mattias Järvi

Bibliotekarie

Mångkulturellt Centrum

Mattias Järvi är bibliotekarie på Mångkulturellt Centrum i Fittja, som bedriver utbildning, utställningar, konstverksamhet mm.

Amat Levin

Journalist och författare

Svart Historia

Amat Levin är journalist och författare, han har skrivit böckerna Slumpens barn – den osannolika berättelsen om när Sverige mötte Gambia och Svart historia som också lett vidare till en podd och ett instagramkonto.

Maureen Odora Hoppers

Historiker och kommunikatör

Maureen Odora Hoppers är historiker och tidigare kommunikationschef vid Riksteatern. Hon är även knuten till Kungliga Operans advisory board.

ARRANGÖR

Botkyrka kommun