Debatt mellan toppkandidaterna: EU-valet 2024 – Sveriges framtid i Europa (Del 2)

LivePanelsamtal

2024, 31 maj, 15:30 – 16:30

Huvudscenen

Arrangör: Järvaveckan

Ämne: Demokrati och politik

Tillgänglighet: Vi har teckenspråkstolk

Språk: Svenskt tal

Välkommen till den andra delen av en spännande och informativ paneldebatt där toppkandidaterna från Sveriges 8 riksdagspartier samlas för att diskutera Sveriges framtid i EU inför det kommande EU-valet 2024. För att ge mer utrymme åt diskussionen har vi delat upp toppkandidaterna i två grupper.

Under debatten kommer vi att utforska en rad viktiga ämnen, inklusive EU:s klimatpolitik, migration, ekonomisk politik, demokrati, säkerhetspolitik, EU:s roll i en globaliserad värld och hur EU kan bli mer relevant för unga människor. Det är en unik möjlighet för dig som väljare att få insikter om de olika partiernas visioner för Sveriges framtid i Europa och deras strategier för att hantera EU:s utmaningar. 

PANELDELTAGARE

Toppkandidat till Europaparlamentet & f.d. partiledare

Vänsterpartiet

Jonas Sjöstedt (V)

Jonas Sjöstedt är tidigare partiledare för Vänsterpartiets 2012-2020 och riksdagsledamot 2010–2020. Han har också tidigare varit EU-parlamentariker under elva års tid, från 1995 till 2006.

PANELDELTAGARE

Karin Karlsbro (L)

Toppkandidat till Europaparlamentet & Europaparlamentariker

Liberalerna

Karin Karlsbro är Liberalernas Europaparlamentariker sedan 2019. Karin har lång politisk erfarenhet från olika roller i Liberalerna, både nationellt och lokalt, och är ordförande för Liberalernas miljönätverk, Gröna Liberaler. Hon har också drivit eget företag och arbetat som hållbarhetschef i fastighetsbranschen och har en jur.kand examen från Stockholms universitet. Karin är också vice ordförande i delegation till Belarus och sitter i parlamentets delegation för samarbete med Ukraina.

PANELDELTAGARE

Martin Hallander (KD) 

Kandidat till Europaparlamentet

Kristdemokraterna

Martin Hallander har sedan 2009 varit politiskt aktiv inom Kristdemokraterna. Under gymnasietiden var han förste vice ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) i Skåne och senare även ordförande för KDU i Malmö. 2012 valdes Hallander in i förbundsstyrelsen för KDU. På riksmötet i Kalmar 2016 valdes han till förste vice förbundsordförande och 2018 valdes han till förbundsordförande. Samma år valdes han till vice president för Europeiska folkpartiets ungdomsförbund (YEPP). Martin Hallander är sedan valet 2022 förtroendevald i Region Skåne. Martin har uppdrag som ordförande för den nyetablerade nämnden för operativ regiongemensam verksamhet (NORV). Han är även ledamot i Regionfullmäktige.

PANELDELTAGARE

Patrik Jönsson (SD)

Kandidat till Europaparlamentet

Sverigedemokraterna

MODERATOR

Marie Söderqvist