Malmö Arab Film Festival (MAFF)

Malmö Arab Film Festival (MAFF) är en interkulturell plattform för mångfald och tolerans. Festivalen är en av de mest inflytelserika och största festival med fokus på arabisk film och erbjuder en plattform för samarbete mellan de nordiska och arabiska filmindustrierna. Festivalen är den största festivalen med ett arabisk filmfokus utanför arabvärlden.

Festivalen skapades ur ett gemensamt behov i Malmö och Sverige – en strävan efter en arabisk kulturell plattform med filmen som medium. MAFF är en interkulturell mötesplats för samtal och en brobyggande katalysator mellan människor och kulturer. Festivalen grundades 2011 av Mouhamad Keblawi.

Under festivaldagar visar omkring 80 långfilmer, kortfilmer och dokumentärer från hela världen, med tävlingsprogram, panoramor, retrospektiv och specialvisningar. Programmet består även av utställningar, workshops, seminarier, festligheter och ett industri forum för samarbete mellan de nordiska och arabiska film industrierna – Malmö industridagar (MID) som hålls parallellt med festivalen.

Malmö Arab Film Festival är en av de största publika filmfestivalerna i södra Sverige. Organisationen har en årsomfattande verksamhet med evenemang och festivaler över hela Sverige, särskilda projekt och olika program.