Tidigare event 2023

Tomorrow´s Founders by Froda

2023, 12:00-19:00

Seminarietält: Malmö

Arrangör: Froda

Ämne: Arbetsmarknad och näringsliv

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Språk: Svenskt tal

I Sverige är fortfarande företagandet, och kapitalet som går till att stötta grundarna bakom, snedfördelat. Företag som startas av unga, nysvenskar eller utanför storstäderna får inte samma förutsättningar att lyckas och endast en fjärdedel av alla företagare i Sverige är kvinnor, vilket är under EU-snittet. Det vill vi ändra på. Tomorrow’s Founders är en del av Frodas ambition att främja en mer jämställd och inkluderande miljö för entreprenörer. Under eventet kombinerar vi inspirationsföreläsningar med panelsamtal där några av Sveriges främsta entreprenörer och investerare diskuterar hur vi kan förbättra förutsättningarna för framtidens entreprenörer och vikten av inkludering och mångfald i näringslivet. Anmäl dig här: https://tomorrows-founders.confetti.events/

Paneldeltagare

Deqa Abukar

Medgrundare

Bling Startup och Shift

Entreprenör och grundare av Bling Startup. Hon är också initiativtagare till Womenisa. För sitt arbete har hon blivit uppmärksammad i bl a Forbes 30 under 30, årets viktigaste investerare och är även vinnare av Svenska Stora Journalistpriset. Under 2022 grundade Deqa riskkapitalfonden BLING Capital.

Omar Maslah

Grundare

Legehuset

Läkaren och entreprenör som ligger bakom klinikerna Legehuset, vilket funkar som en privat vårdgivare inom förebyggande hälsovård. De har funnits i mer än tre år och finns idag i Stockholm, Göteborg, Örebro och Linköping med över 80 anställda och hjälpt över 700.000 kunder.

Olle Lundin

Medgrundare och vd

Froda

Med en bakgrund inom finans, juridik och startupvärlden vill han genom Froda främja mångfald och jämlikhet inom företagande. Att vara entreprenör ska inte vara en klassfråga. Innan han grundade Froda var Olle med och grundade Curamando, idag Arc Group.

Linn Ney

Verksamhetsledare

NyföretagarCentrum Stockholm

Verksamhetshetsledare för NyföretagarCentrum Stockholm, diplomerad rådgivare med bakgrund från ledande befattningar i såväl multinationella som mindre företag. Över 15 års arbete i olika länder har gett Linn erfarenhet av interkulturell kommunikation och hon har ett stort engagemang i företagande.