Tidigare event 2023

Språket – din väg till journalistyrket

Kan du många språk och har ett samhällsintresse? Kanske är det du som hörs i radio och poddar i framtiden?

Sveriges Radio är ett av landets största mediebolag och har ljudet i fokus. I radiosändningar och poddar rapporterar vi om nyheter, kultur, sport, musik och underhållning.

Vi gör journalistik på ett tiotal olika språk som exempelvis somaliska, finska, arabiska och kurdiska. Dessutom har vi ett 20-tal utrikeskorrespondenter runt om i världen. Alla dessa tjänster kräver goda kunskaper i flera olika språk och därför söker Sveriges Radio personer med samhällsintresse och vilja att bli journalister.

Under detta seminarium och mingel får du höra mer om Sveriges Radios traineeprogram och hur det är att jobba som journalist på olika språk.

Vi bjuder på något gott att äta och dricka.

Moderator

Mona Ismail Jama

Utrikesreporter

Sveriges Radio

Mona Ismail Jama jobbar som reporter och arbetsledare på Sveriges Radio Ekots utrikesdesk och började sin karriär på Radio Swedens somaliska redaktion.

Paneldeltagare

Jasmine Fooladi

Reporter

Sveriges Radio Finska

Jasmine Fooladi har precis avslutat sitt traineeår på Sveriges Radio och är nu anställd på Sveriges Radios finskspråkiga redaktion.

Ann Holmgren

Chef, Employer Branding

Sveriges Radio

Ann Holmgren är chef för Employer Branding-teamet på Sveriges Radios HR-avdelning samt projektledare för traineeprogrammet.

Cheyma Moufid

Reporter

P4 Stockholm, Sveriges Radio

Cheyma Moufid – är reporter i Järva på P4 Stockholm. Hon har tidigare jobbat på SVT.