Tidigare event 2023

Randstad diskuterar inkludering och mångfald – nyckeln till morgondagens arbetsliv

Det talas mycket om den trendiga mångfalden och den åtråvärda inkluderingen – men var börjar du och var finns alla goda exempel? På Järva delar Randstad, tillsammans med våra samarbetspartners och kunder, hur vi bestämde oss för att göra skillnad och lyckades. I seminariet kommer vi att dela framgångsrika exempel att där arbetsmarknadens olika aktörer inklusive Randstad har samverkat för att uppnå lyckade resultat för såväl individ och företag som samhälle. Medverkar gör bland andra Scania och Arbetsförmedlingen.

Moderator

Catrine Jack

Head of public affairs

Randstad AB

Catrine Jack är en erfaren ledare från bl a rekryterings- och bemanningsbranschen. Som head of public affairs drivs hon av att skapa inkluderande samarbeten mellan arbetsmarknadens parter som leder till fler jobb för fler människor i Sverige. Har närmast varit försäljningschef på Randstad med fokus på kundrelationer.

Paneldeltagare

Thomas Westerlund

Head of People and Culture – Production and Logistics

Scania

As a member of the management team for production and logistics, Thomas coordinates 18 HR-functions in Scania factories world wide, covering around 20 000 employees. Thomas is a key stakeholder in enabling more women to work in Scania production, including low language skills in Swedish.

Elisabeth Dahlin Högman

Regional kontaktperson utbildningsleverantörer

Arbetsförmedlingen

Elisabeth är en nyckelperson i den utbildningssatsning som Scania och Arbetsförmedlingen gör tillsammans med Randstad för att öka andelen kvinnor i produktionen på Scania.

Youssef Jarjour

Konsultchef

Randstad

Youssef Jarhour, som tidigare var flykting men nu är konsultchef på Randstad, kommer att dela med sig av sina erfarenheter, upplevelser, svårigheter och utmaningar som flyktingar möter när de når en ny destination och strävar efter att uppnå trygghet, samt att integrera sig i samhället och arbetet.

Desiree Harknäs

Leveranschef Randstad Risesmart

Randstad Risesmart

Medverkar gör även Desirée Harknäs, leveranschef på Randstad Risesmart med konkreta tips om framgångsrika insatser för språksvaga, som skapat över 500 riktiga jobb på 2 år på fem orter i Sverige.