Tidigare event 2023

Torghandel på Järvaveckan

2023, 31 maj – 3 juni, 14:00 – 20:00

Spånga IP

Arrangör: Järvaveckan

Ämne: Klimat och miljö

Nytt för i år är Järvaveckans torghandel! Här finns allt från mat och grönsaker till hantverk och kläder. Försäljningen drivs av lokalföretagare från bland annat Rinkeby och Kista, såväl som av samhällsengagerade organisationer vars verksamhet syftar till att bidra till en bättre morgondag. Du kan botanisera bland de olika stånden på Järvaveckans egen marknadsplats under alla fyra dagar.

SPÅNGA FRUKT & GRÖNT

Hani Hannas torghandel; Spånga Frukt & Grönt säljer färska frukter, fina grönsaker och goda bär, samt nötter och arabisk pita bröd. 2019 vann Hani Hanna årets torghandlare.
Torghandeln pågår vanligtvis på Spånga från första april fram till slutet av oktober. I år får vi varmt Välkomna honom till Järvaveckans torghandel.

GLOBAL REMAKE

Global Remake är Global House remake märke och drivs som ett socialt företag med arbetsintegration som mål. Produktion och design sker i vår ateljé i Kista. Materialet vi använder kommer främst gåvor eller att kunden bistår med ett eget klädesplagg som vi sedan syr om till ett ny produkt, t.ex. förklädde, hundkappa mm.

Vill du veta mer? Kika på deras hemsida här:  Välkommen till Global Remake – Global Remake

STADSMISSIONEN

Stockholms Stadsmission medverkar i Järvaveckan torghandel med en pop up-butik, där de kommer sälja ett handplockat urval av produkter från deras sortiment. Varmt välkommen förbi för att fynda kläder, prylar och mindre möbler!

Stockholms Stadsmissions second hand-butiker gör gott för både människa och miljö – varje vecka räddas hela 29 ton textiler genom våra 24 butiker. Genom att handla i Stadsmissionens butiker bidrar du direkt till deras arbete med att bryta utanförskap, bekämpa hemlöshet och stötta personer i svåra livssituationer.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör de genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration.

Vill du veta mer? Kika på deras hemsida här:  https://www.stadsmissionen.se/  

GEESGUD FÖRENING

Geesgud förening kommer i år att servera goda sambusas i Järvaveckans torghandel! Här kan du också höra mer om deras satsning; Miljonprogrammet 2.0.

Geesguud är en familjeförening som organiserar främst kvinnor att skapa aktiviteter för barn och ungdomar i vårt närområde Järva. De anordnar alltifrån läxläsning simundervisning för barn och vuxna. Lovaktiviteter och nattvandring. Studiecirklar i föräldraskap, svenska, sömnad och odling. Deras ledord är omtanke, delaktighet och handlingskraft. ”Vi vill vara med och skapa den framtid vi vill se för våra barn”. Deras nya stora satsning är:

MILJONPROGRAMMET 2.0

”För femtio år sedan byggde Sverige miljonprogrammen. Målet var ett bättre liv och en bostad åt alla. Nu för att barn och ungdomar ska våga hoppas och drömma om sin framtid måste vi skapa ett miljonprogram 2.0. som tacklar sysslolöshet för ungdomar och klimatkrisen. 

Vi vill visa att man kan börja gräva där man står och vi tror att pallkragen kan bidra till sysselsättning och vara en väg till mer kunskap om ekosystemen och klimatkris. Vi kommer att odla klimatsmart med målet att lagra koldioxid genom omtanke till jorden. Från odlingen kan vi bidra till matsuveränitet och producera mat som visar omtanke om såväl våra medmänniskor som klimatet. Ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting.”


Vill du veta mer? Kontakta Mariam Jallow Tholozan 0736-890470 Mariam.swopart@icloud.com