Tidigare event 2023

Dur Dur Band International

2023, 3 juni, 13:00 – 14:30

Huvudscenen

Arrangör: Järvaveckan

Medarrangör: Kulturfestivalen – Stockholms Stad

Ämne: Kultur

Lördagen den 3 juni 13.00 blir det afrofunk på Järvaveckan när Kulturfestivalen och Järvaveckan går ihop och bokar discofunklegendarerna Dur Dur Band International!

–  Det är roligt och hedrande att Dur Dur Band International vill komma till Stockholm för att uppträda. Stockholm ska vara en stad där kultur från hela världen finns representerad, och därför är det alltid extra kul när internationella akter kommer hit. Jag är också väldigt glad över att konserten ska äga rum på Järvaveckan. Kultur ska finnas i hela Stockholm, och det här kommer att locka folk till Järva från hela stan, säger Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd (V).

Dur Dur Band var ett av Somalias hetaste band innan inbördeskriget satte stopp för musiken. Bandet upplöstes och medlemmarna tvingades fly utomlands. 2014 återförenades bandet i exil under namnet Dur Dur Band International och började turnera.

–  Järvaveckan är en mötesplats där människor från alla samhällsskikt kan komma samman och utforska de gemensamma mål och värderingar som förenar oss, oavsett bakgrund, kultur eller yrke. Vi bygger broar över klyftorna och inspirerar till förändring som gynnar alla, säger Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Järvaveckan och fortsätter:
–  Genom att inkludera internationella artister som Dur Dur Band International och en blandning av musikgenrer, kulturer och aktörer på vår huvudscen, vill vi visa att mångfald och inkludering inte bara berikar våra liv, utan även är nyckeln till framgång och en hållbar framtid för vårt land och dess invånare.