Tidigare event 2023

Så kan förebilder och entreprenörskap stärka unga

2023, 12:00-19:00

Seminarietält: Stockholm

Arrangör: EHAB och Ung Företagsamhet

Medarrangör: Ung Företagsamhet

Ämne: Arbetsmarknad och näringsliv, Barn och unga, Demokrati och politik

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Språk: Svenskt tal

Esmaeilzadeh Holding och Ung Företagsamhet bjuder in dig till en paneldiskussion om att bygga broar för unga genom förebilder & entreprenörskap.

Erfarenhetsbaserade kunskaper om entreprenörskap är avgörande för att hjälpa unga personer från mindre privilegierade bakgrunder att utvecklas och lära sig hur de kan förverkliga sina idéer.

Lika viktigt är det att få möjligheten att möta någon som kommer från en liknande bakgrund, och som idag är en framgångsrik entreprenör. Tyvärr finns inte alltid dessa vuxna förebilder tillgängliga för unga i utsatta områden.

Vad kan skolan göra för att väcka den entreprenöriella andan hos sina elever? Och när en elev har kommit på en företagsidé – vad är nästa steg?

Moderator

Malin Lundgren

Communications Manager

Esmaeilzadeh Holding

Malin Lundgren är Communication Manager på EHAB och tidigare programledare på SVT Nyheter, och kommer att moderera paneldiskussionen.

Paneldeltagare

Rita de Castro

Regionchef

Ung Företagsamhet Stockholm

Rita är regionchef på Ung Företagsamhet i Stockholm, som samarbetar med EHAB i projektet Bridge. Rita har tidigare jobbat med strategi kring nyanländafrågor på Botkyrka Kommun och projektledning på Röda Korset.

Sheida Karlsson

Entreprenör och ekonom

Esmaeilzadeh Holding

Sheida kom till Sverige som flykting från Iran när hon var sju år gammal, och kunde då inte ett ord svenska. Nu har hon publicerat pedagogiska bild-ordböcker i tretton olika språkkombinationer som hjälper såväl flerspråkiga barn som nyanlända att utveckla sina språkfärdigheter.

Pontus Braunerhjelm

Forskningsledare

Entreprenörskapsforum

Pontus Braunerhjelm är forskningsledare på Entreprenörskapsforum, professor i nationalekonomi vid avdelningen för industriell ekonomi och organisation (INDEK) vid KTH samt professor vid institutionen för industriell ekonomi vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH.

Poya Abdi

Grundare

STHLM för Unga

Poya är en ung entreprenör och student från Vällingby med stora drömmar. Han har grundat den ideella organisationen STHLM för Unga, vars vision är att ge unga möjligheter att stå emot kriminella krafter genom att skapa en trygg miljö där de får stöd att följa sina drömmar.n