Tidigare event 2023

Jobben som bryter arbetslösheten i Järvaområdet.

I en ny rapport som släpps på Järvaveckan kan Almega visa vilka jobb som bryter utanförskapet på Järvaområdet. Vi har analyserat vilka yrken boende i särskilt utsatta områden i Sverige arbetar i sedan 2014 och ser att bristyrken i tjänstesektorn dominerar stort. Tjänsteföretagen i de här branscherna har samtidigt fortsatt stora behov av nya medarbetare. Eftersom arbetslösheten är så hög i de särskilt utsatta områden finns flera problem som väntar på att lösas. På seminariet diskuteras vilka nya politiska lösningar som behövs för att minska arbetslösheten och bryta utanförskapet på Järvaområdet.

Moderator

Alice Teodorescu Måwe

Fri skribent.

Skribent som bevakat integrations- och arbetsmarknadsfrågor i drygt ett decennium.

Paneldeltagare

Patrick Joyce

Chefekonom

Almega

Torkel Kristoffers

VD

Vardagsfrid

Torkel Kristoffers entreprenörskap är inriktat på integration i Vardagsfrid AB, hemstädning och lokalvård med leverans i över 25 kommuner. Aktiv jobbintegration ger utrikesfödda nycklar till jobb, svenska samhället och det svenska jämställdhetsperspektivet.

Camilla Mårtensen

Riksdagsledamot, ledamot i Arbetsmarknadsutskottet

Liberalerna

Henrik Dahlin

vd och koncernchef

MTR Nordic

På MTR arbetar fler än 6 000 medarbetare – vilket gör oss till en av Stockholms största privata arbetsgivare. Det innebär stora möjligheter att aktivt vara med att bidra till ökad integration på arbetsmarknaden och att skapa arbetsplatser som speglar de samhällen vi verkar vi.

Michel Rizk

COO

Miljonbemanning

Miljonbemanning är vinnare av Svenska Dagbladets Affärsbragd 2023.

Sofia Amloh

Riksdagsledamot Arbetsmarknadsutskottet

Socialdemokraterna