Google Sverige

PartnerUtställare

2024, 29 maj – 1 juni, 12:00-19:00

Tältplats: D01

Arrangör: Google Sverige

Medarrangör: AI Sweden , Digitalidag , Arbetsförmedlingen / Digitalajag.se, YouTube

Ämne: Övriga ämnen

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Välkommen till Googles tält varje dag mellan klockan 12:00-19:00. Under veckan kommer Google, tillsammans med våra samarbetspartners; Arbetsförmedlingen, AI Sweden och Digitalidag, erbjuda flera roliga och lärorika aktiviteter i tältet. Varje dag finns möjligheten att prova nya saker, till exempel kan du utmana dina vänner och familj i våra olika quiz och testa Googles AI-chatbot Gemini. I början av veckan kommer Arbetsförmedlingen finnas på plats med arbetscoacher som kan svara på alla dina jobbrelaterade frågor. På fredag är det YouTubes dag i tältet, passa på att lära dig mer om plattformen från våra duktiga YouTube-kreatörer.

Highlights

29 maj

Arbetsförmedlingen presenterar Ungdomsguiden, en guide för dig som är ung eller ny i Sverige och vill lära dig mer om arbetslivet. Hur söker man sitt första jobb eller vad ska man göra om man blir arbetslös? Arbetsförmedlingens coacher finns på plats för att svara på dina frågor. Du kan också testa dina kunskaper i vårt quiz.

30 maj

Vi får sällskap av Arbetsförmedlingens jobbcoacher som är på plats i tältet för att svara på dina frågor. Vill du prova framtidens AI-teknik? Träna på en anställningsintervju? Det kan du göra hos oss med hjälp av Googles AI-chatbot Gemini. Dessutom kan du testa dina kunskaper om AI och framtidens jobb i vårt quiz.

31 maj

Under YouTubes dag kan du träffa flera kända YouTube-kreatörer i tältet och lära dig mer om hur du blir bättre på att skapa proffsigt innehåll på plattformen. Du kan också utmana dina kompisar och testa dina kunskaper om kända YouTube-klipp och annat i vårt quiz.

1 juni

På lördag kommer representanter från Digitalidag, en årlig temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar, och AI Sweden vara på plats i Googles tält. AI Sweden presenterar projektet “AI for Impact”, vars syfte är att stödja sociala entreprenörer och icke vinstdrivande organisationer i deras arbete med hjälp av AI.

ARRANGÖR

Google Sverige