Tidigare event 2023

Hemokrati – Alla bara pratar, när ska någon börja lyssna?

Nästan 3 miljoner svenskar bor i hyresrätt. Ändå kan hyresgäster ofta känna att de inte har lika mycket makt över sitt boende, och att hyresvärden inte lyssnar. Det vill Svenska Bostäder ändra på. Med hemokrati ska alla röster höras – även de som inte skriker högst.

Vi har bjudit in några av våra samarbetsföreningar i Järvaområdet för att prata om syften, mål, visioner och drivkrafter, samt hur vi arbetar tillsammans för att skapa något fint för och med Järvaborna.

Varför ska ett bostadsbolag samarbeta med Löparakademin? Vad gör det för skillnad att Husbyborna får vara med och planera Husbyfestivalen? Hur arbetar Rädda Barnen i Järva och behöver de ens Svenska Bostäders hjälp i sitt arbete?

Med oss har vi också Nazem Tahvilzadeh, forskare i bl.a. demokrati och medborgardeltagande.

Moderator

Ida Strutt

Kommunikationschef

Svenska Bostäder

Ida Strutt är kommunikationschef på Svenska Bostäder. Hon har arbetat med kommunikation i över 20 år inom både privat, offentlig och idéburen verksamhet.

Paneldeltagare

Caroline Dahlbom

Samordnare social hållbarhet

Svenska Bostäder

Caroline Dahlbom är samordnare för det sociala hållbarhetsarbetet i distrikt Järva. Hon har många års erfarenhet av att arbeta med liknande frågor i Järvaområdet.

John Laselle

Medgrundare och styrelseledamot

Löparakademin

John Laselle är medgrundare för organisationen Löparakademin. Han sitter även med i organisationens styrelse. Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med jämlik hälsa och social inkludering. Med löpning som främsta verktyg bedriver Löparakademin ungdomsverksamhet i flera olika städer.

Semira Mohamednur och Nyema Manneh

Ledamöter

Husbyrådet

Semira Mohamednur är sjuksköterska och Nyema Manneh studerar Interkulturellt företagande på Södertörn Högskola. Husbyrådet består av Husbybor i olika åldrar som tillsammans med det lokala föreningslivet vill engagera boende och hitta nya vägar för inflytande och delaktighet i Husby.

Dilan Aksoy

Regional samordnare

Rädda Barnen

Rädda Barnen ger stöd och skydd till barn som har det tufft och pratar med beslutsfattare för att samhället ska ta sitt ansvar. Rädda Barnen lokalföreningar över hela landet där medlemmar arbetar aktivt för att för att skydda barn mot våld, diskriminering och utanförskap.

Nazem Tahvilzadeh

Fil.dr. och lektor i offentlig förvaltning samt docent i Statsvetenskap

Södertörns högskola

Nazem Tahvilzadeh är lärare och forskare på Institutionen för samhällsvetenskaper på Södertörns högskola. Han har lång erfarenhet av forskning om demokrati, organisering i offentlig sektor samt medborgardeltagande.