Framtidens hus

Välkommen till Framtidens Hus under Järva veckan! Vi är glada över att erbjuda en dag fylld av spännande och berikande aktiviteter där du kan utforska allt vi har att erbjuda ungdomar. Lär känna våra program, träffa ungdomar som har fått stöd av oss och nu driver föreningar.

Vi fokuserar på våra tre kärnområden: arbete, studier och meningsfull fritid. Vi stöttar ungdomar med att ta körkort, lära sig om IT, konst och kultur. Dessutom hjälper vi dem att arrangera egna evenemang och bli ungdomsledare. Framtidens Hus är en plats där ungdomar får stöd för att uppnå sina drömmar, skapa nätverk och hitta en väg framåt. Vi ser fram emot att välkomna dig till en inspirerande dag och visa hur vi tillsammans kan göra en positiv skillnad!

Läs mer om våra program här som vi erbjuder gratis till ungdomar i åldern 16–19 år. Våra aktiviteter hålls i våra lokaler i Rinkeby och Husby.

Framstegguiden

Framtidensguiden är ett forum där vi talar om olika ämnen och samhällsfenomen. Social status, grupptryck och framtid är några av de ämnen som diskuteras.

Mattestugan

Behöver du hjälp med matte på gymnasienivå? Då är detta programmet för dig. Här har du chansen att fördjupa dina kunskaper i matematik.

Studieguiden

Med denna kurs får du tips om hur du hittar din drömutbildning. Du får även träffa representanter från olika universitet och högskolor samt skapa en handlingsplan som tar dig hela vägen dit.

Tjejzonen

Detta program är för dig som vill djupdyka i systerskap, personlig utveckling och entreprenörskap. Olika förebilder bjuds in och diskuterar dessa ämnen med er!

Inkubator

Vill du omvandla dina visioner till verklighet? Anmäl dig till denna kurs och få stöttning med 10 000 SEK samt erfarna mentorer för att utveckla dina kulturidéer.

IT-program – Gaming för tjejer och lär dig koda

Med denna kurs får du lära dig grunderna inom programmering och spelteknik. Du får bland annat prova på Minecraft, 3D-studio och Python-design.

Konst x Solidaritet

Detta är ett program där vi fördjupar oss i ämnet solidaritet med diskussioner och övningar för att sedan använda detta som inspiration i vårt kreativa skapande. Programmet hålls i samarbete med Låt Konsten Tala, en ungdomsdriven organisation som håller paint ’n talk-liknande event. I programmet får du chansen att delta i givande och meningsfulla diskussioner och uttrycka dig via konst.

Skincare

Utforska din kreativa sida och skapa din egen skönhetsrevolution med vår kurs “Skapa Din Egen Hudvård”! Här kommer du att lära dig att tillverka dina egna hudvårdsprodukter från grunden samtidigt som du designar ditt eget varumärke.

Bokklubb

Har du ett intresse för att läsa böcker? Eller vill du kanske börja djupdyka mer i olika litteraturer? Då är detta program skapat precis för dig.

Cricut-program

Vill du lära dig att skapa din alldeles egna logo eller skapa permanenta klistermärken på ditt mobilskal? I den här kursen lär du dig grunderna om Cricut Design.

Körkortsplugg

Drömmer du om att bli en skicklig förare? Välkommen till våra kostnadsfria kurser som är skräddarsydda för dig som vill ta ditt förarprov med självförtroende och expertis. Vi hjälper dig med teori och du kan använda för körkortsimulator.