Projektledare på Stiftelsen The Global Village och Järvaveckan

Brinner du för samhällsfrågor? Är du en skicklig projektledare, relationsbyggare och en hands-on person som får saker att hända? Då är det kanske dig vi söker till rollen som projektledare på Stiftelsen The Global Village och Järvaveckan!

Om oss

Stiftelsen The Global Village är ideell, partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt syfte är att bidra till ett samhälle där mångfalden är en allmänt erkänd styrka. Vi strävar efter att öka inkluderingen i alla delar av samhället genom att knyta samman makt och utanförskap, innerstad och ytterstad, centrum och periferi. Därför fokuserar vi på att främja öppenhet och bygga konstruktiva dialoger mellan samhällsaktörer. All vår verksamhet utgår från drivkraften att minska ojämlikheten, genom att möjliggöra och verka för att alla människor, oavsett ålder, kön, funktionsvariation, etnicitet, ursprung, religion eller ekonomisk eller annan ställning, blir inkluderade i det sociala, ekonomiska och politiska livet.

Vår största verksamhet är den årliga demokratifestivalen Järvaveckan. Vi ger också ut rapporter under namnet Järvaveckan Research och anordnar andra typer av sammankomster via Järvaveckan Dialog.

Vad innebär rollen?

I rollen som projektledare har du en bred och dynamisk roll med ansvar för olika projekt inom Stiftelsen samt delar av Järvaveckan. Du kommer att ansvara för förberedelser, budget, processer, koordinering, bygga relationer till kunder, partners och medarbetare samt operativt medverka till att Järvaveckan och andra projekt genomförs. Stort fokus i rollen blir även att hantera kontakten med intressenter och aktörer såsom politiker, partier, näringsliv, föreningar, partners, myndigheter, kulturliv, media och medborgare. Med ditt engagemang, helhetsperspektiv, öga för detaljer, framgångsrika kommunikationsförmåga och projektledarkunskaper ser du till att minska avståndet mellan folk, folkvalda och olika beslutsfattare!

I rollen kommer du ansvara för att:

 • Planera, förbereda och operativt leda olika projekt och events inom Stiftelsen, inklusive viktiga delar av Järvaveckan
 • Koordinera kommunikation och marknadsföring för Stiftelsen och vissa projekt
 • Bibehålla och utveckla samarbeten med partners, kunder och leverantörer, inklusive förhandling och att få avtal på plats
 • Säkerställa logistik, säkerhet och teknik inför events
 • Hantera kontakten med partier, politiker, företag, föreningar, myndigheter, organisationer, kulturliv och medborgare
 • Säkerställa projektekonomi och tillhörande budgetplanering samt uppföljning
 • Utföra förekommande projektadministration såsom att skicka inbjudningar, hantera bokningssystem, fakturering m.m.
 • Återrapportera till vd, Järvaveckans projektledare, styrelse och externa intressenter

Vem söker vi?

Vi söker dig med utmärkta projektledarkunskaper och ett genuint intresse för samhällsfrågor och för det som Stiftelsen och Järvaveckan står för. Järvaveckan lockar tusentals besökare och har stort offentligt fokus med många intressenter och aktörer involverade. I detta balanserar du ofta mellan motstridiga intressen och du behöver därför vara professionell, relationsskapande, pragmatisk, ha skinn på näsan och ett tålamod utöver det vanliga!

Vi ser som krav att du har:

 • 3–5 års erfarenhet som projektledare av större evenemang
 • Erfarenhet inom kommunikation, PR, sociala medier och marknadsföring för evenemang
 • Erfarenhet av budgetansvar med öga för ekonomi och administration
 • Flytande kunskaper i både svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaket

Det är meriterande om du har:

 • Akademisk utbildning inom relevant område
 • Erfarenhet från arbete inom civilsamhällsorganisationer
 • Erfarenheter inom försäljning, värdeskapande och affärsutveckling

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar en inledande prövotid på 6 månader. Stiftelsen The Global Villages anställda omfattas av kollektivavtalet mellan Fremia och Unionen. Du kommer att rapportera till vd:n. Start enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid.

Har du frågor eller vill du ansöka? Skicka in din fråga eller ansökan med ditt CV och personliga brev till info@jarvaveckan.se. Urval sker löpande och tjänsten tillsätts snarast.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

SISTA ANSÖKNINGSDAG

1 februari 2024

ARBETSPLATS

Rinkeby, Stockholm

Arbetsformat

4 av 5 dagar fysiskt på kontoret